folder Κατηγορίες: Μάϊος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : Τα Social Media στην υπηρεσία του Δήμου
apantiseis.gr comment 0 Comments access_time 1 χρόνος ανάγνωσης

Πείτε μας λίγα λόγια για τη ζωή σας έως τώρα.Που μεγαλώσατε, για τις σπουδές σας και επαγγελματική σας δραστηριότητα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη είμαι πατέρας μια μικρής πριγκίπισσας 3 μηνών. Αποφοίτησα από 13 Γενικό Λύκειο στην Εθνικής Αμύνης , Γυμνάσιο , Δημοτικό στο κέντρο. Είμαι από τα παιδιά του κέντρου, που παίζαμε κάτω από την καμάρα και μπάλα στην πλατεία της Ροτόντας. Είμαι από αυτούς που στις πανελλήνιες δεν πέρασε σε κάποια σχολή δεν το έβαλα κάτω. Πρώτη κίνηση να βγω στην αγορά εργασίας πωλητής – διαφημιστικά – καφετέριες και μπαρ. Το 2009 δίνω άλλη μια ευκαιρία στον εαυτό μου. Πέρασα εκεί που ήθελα Χρηματοοικονομικων Εφαρμογών, μέχρι και σήμερα είναι αυτό που μου αρέσει και ασχολουμαι ως trader. Μεταπτυχιακό στη Διαχείρισή και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου.

Για λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις δημοτικές εκλογές.Ειχατε ξανασχοληθεί με τα κοινά;

Όταν κάτι δεν πάει καλά όταν βλέπω την Θεσσαλονίκη να εγκαταλειπεται όταν βλέπω ότι εκεί που παίζαμε μπάλα, τα πάρκα που γέμιζαν με φοιτητές τις νύχτες και έπαιζαν με τις κιθάρες και γινόντουσαν ζυμώσεις πλέον είναι στέκια για διακίνηση ναρκωτικών. Μια πόλη που θέλετε να λέγεται ερωτική αλλά από τα σκουπίδια δεν μπορείς να περάσεις. Μια πολη που λέγεται πρωτεύουσα των Βαλκανίων αλλα δεν μπορεί να φτάσει πλέον μεγάλες Βαλκανικές πόλεις. Η μεγάλη έξοδος των νέων πρώτα στην Αθήνα και μετά στο εξωτερικό. Δεν μπορεί να με αφήσει αμετοχο.

Πείτε μας τρία από τα σημαντικότερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και πως πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Τα προβλήματα του Δήμου είναι πολλά και είναι όλα βασικά ο συνδυασμός μας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΑΧΙΑΟΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΑ έχει τοποθετηθεί ήδη για την καθαριότητα και την ασφάλεια , εγώ θέλω να αναφερθώ στην καθημερινότητα του πολίτη και την επαφή του με τον Δήμο. Τα social media στην υπηρεσία του Δήμου και η χρήση τους από τους πολίτες. Να δημιουργηθεί ένα τμήμα το οποίο οι υπάλληλοι θα ελέγχουν τα social του δήμου , η καθημερινή επαφή του πολίτη με τον δήμο , να μπορεί να επικοινωνεί με τον δήμο μέσα από τις εφαρμογες facebook , Instagram , twitter και viber.και να ανεβάζει με φωτογραφία με post τα προβλήματα που συναντούν κάθε μέρα. Να ελέγχονται από την ομάδα και κάθε πρόβλημα να κοινοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία να μην χρειάζεται ο πολίτης να έρθει στο Δήμο να χάσει τον χρόνο του σε ουρές και σε αιτήσεις και να παίρνει feedback για την αίτηση που έκανε και μια φωτογραφία από το αποτέλεσμα.

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο εάν εκλεγείτε?

Στους Νέους και στον Εθελοντισμο. Ο δήμος πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις ομάδες νέων που έχει η πόλη , να τις καταγράψει να ξέρει τις έδρες τους , να ξέρει τι κάνουν και να συνεργαστεί. Ο δήμος μπορεί να δημιουργήσει μια ενιαία πλατφόρμα και να είναι όλες οι ομάδες μέσα και να ενημερώνεται συνεχώς με τις δράσεις τους. Το ίδιο ισχύει και για τον πολιτισμό πρέπει ο επισκέπτης και ο δημότης να ξέρει κάθε ώρα τι γίνεται στην πόλη του και αυτό είναι εύκολο να γίνει. Ο εθελοντισμός είναι κάτι μαγικό , δεν είναι αγγαρεία εχω διατελέσει Πρόεδρος Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών απο το 2014-2017 και είμαι Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει ένα μεγάλο σταυροδρόμι νέων

Πείτε μας με πέντε λέξεις τι είναι για εσάς η Θεσσαλονίκη.

Δεν νομίζω να χωράνε 5 λέξεις είναι η πόλη που γεννήθηκα μεγάλωσα γνώρισα την γυναίκα μου , γεννήθηκε το παιδί μου. Η Θεσσαλονίκη είναι μια αγάπη που δεν μπορείς να ξεχάσεις όσο και αν σε πλήγωσε , ακόμα και σε αυτούς που τους έδειξε άλλο δρόμο μακριά από εδώ ξέρουν ότι μπορεί να είσαι σε άλλη χώρα αλλά πάντα έχεις στο νου σου εκείνο το ηλιοβασίλεμα από τα κάστρα , την βόλτα στην νέα παραλία , τις πολύχρωμες γειτονιές τις αποστάσεις που όπου και αν βρίσκεσαι είναι όλα δίπλα

5 Μου αρέσει