folder Κατηγορίες: Μάϊος
ΡΟΥΣΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ : Tα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι αυτό των αστικών συγκοινωνιών
apantiseis.gr comment 0 Comments access_time 1 χρόνος ανάγνωσης

Πείτε μας λίγα λόγια για τη ζωή σας έως τώρα.Που μεγαλώσατε, για τις σπουδές σας και επαγγελματική σας δραστηριότητα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία από όπου και αποφοίτησα το 2017. Κατά την περίοδο των σπουδών μου εργάστηκα ως ασκούμενη κοινωνική λειτουργός σε βρεφονηπιακό σταθμό της Κομοτηνής, αλλά και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα απέκτησα το πτυχίο Γραφής και Ανάγνωσης Braille. Ούσα κάτοικος της Τούμπας και αναγνωρίζοντας τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει, αποφάσισα να συμμετέχω ως Υποψήφια Σύμβουλος της Δ’ Κοινότητας, γιατί έχω ως στόχο να συμβάλλω ενεργά στη βελτίωση και την ανάπτυξη της περιοχής μου.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις δημοτικές εκλογές.Ειχατε ξανασχοληθεί με τα κοινά;

Φίλες και φίλοι έχω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες μου αλλά και τα όνειρα μου για τον τόπο μας. Η αγάπη μου για την πόλη μου αλλά και η διαδρομή μου δεν μου αφήνει άλλη επιλογή, πάρα μόνο να συνεισφέρω τα μέγιστα στην εξέλιξη της πόλης μας. Ως κοινωνική λειτουργός θα είναι τιμή μου να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην ανέγερση ενός σύγχρονου δήμου όπως άλλωστε του αξίζει. . Για αυτό λοιπόν ξεκινάω το ταξίδι στον δήμο της Θεσσαλονίκης μας. Αυτό το ταξίδι φίλοι μου όμως δεν είναι μοναχικό, είναι ένα ταξίδι που χρειάζεται συνοδοιπόρους και συγκάτοικους στο όνειρο. Για αυτό λοιπόν το λόγο ζητάω από εσάς μόνο την παρέα σας, να κάνουμε παρέα το ταξίδι αυτό και να ανακαλύψουμε μαζί την δυναμική που κρύβει αυτή η πόλη. Στο τέλος αυτού του ταξιδιού οι κόποι όλων ανταμείβονται γιατί είναι μια συλλογική προσπάθεια που χαρίζει ψυχική ανάταξη σε εμάς πρώτα διότι, έχουμε γνωρίσει ο ένας τον άλλον, αλλά και στην συνέχεια ισχυροποιούμαι αυτό για το οποίο είμαστε περήφανοι και λατρεύουμε, την μια και μοναδική πατρίδα μας, την Μακεδονία μας, την Θεσσαλονίκη της καρδιάς μας, την οικογένεια μας την Ελλάδα μας.

Πείτε μας τρία από τα σημαντικότερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και πως πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Θεωρώ ότι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι αυτό των αστικών συγκοινωνιών. Χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε καθημερινή βάση και πέραν της δικής μου δυσκολίας στις μεταφορές εντός της πόλης, μπορώ να αφουγκραστώ και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μετακινούνται με αυτά. Είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετά χρόνια τους Θεσσαλονικείς και πρέπει να επιλυθεί άμεσα, έτσι ώστε οι αστικές συγκοινωνίες να λειτουργούν με ένα μοντέλο προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και με βάση την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ένα ακόμα πρόβλημα που είναι φανερό στη Θεσσαλονίκη, είναι αυτό της καθαριότητας. Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος και η Κοινότητα πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να δοθεί οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα, είναι εξίσου σημαντικό όμως, να συμμετέχουν ενεργά και οι πολίτες στην προσπάθεια διατήρησης της καθαριότητας των δημοσίων χώρων . Το τελευταίο θέμα το οποίο θα ήθελα να αναφέρω είναι αυτό των αδέσποτων ζώων. Πιστεύω ότι αυτό, είναι ένα σιωπηλό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν έγιναν σημαντικά βήματα προς την αντιμετώπισή του. Ωστόσο, δεδομένου ότι 99% των αδέσποτων ζώων προέρχεται από εγκατάλειψη από τους ιδιοκτήτες τους, η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι το κυριότερο βήμα για να αλλάξουμε σελίδα σε αυτό το θέμα.

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο εάν εκλεγείτε?

Το να βοηθάω τους συνανθρώπους μου και το να προσφέρω στην κοινωνία είναι κάτι που προσωπικά με γεμίζει και μου δίνει δύναμη. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που επέλεξα να γίνω κοινωνική λειτουργός, αλλά και που πήρα την απόφαση να συμμετέχω στις φετινές δημοτικές εκλογές. Ως κοινωνική λειτουργός μπορώ να συνεισφέρω ενεργά στα κοινωνικά ζητήματα τα οποία αφορούν την περιοχή μου και όπως προανέφερα η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ορισμένους τομείς, είναι αυτή που θα φέρει και πιο άμεση αποτελέσματα στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων. Έχω ήδη πολλές ιδέες που θα ήθελα να υλοποιήσω σε βάθος χρόνου, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης ενός δικτύου αλληλεγγύης για την περιοχή μου. Είμαι πολύ αποφασισμένη στο να κάνω το καλύτερο δυνατό για να συμβάλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος και αν αυτό σημαίνει να συμμετέχω και σε τομείς εκτός της ιδιότητας μου, θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά.

Πείτε μας με πέντε λέξεις τι είναι για εσάς η Θεσσαλονίκη.

Με συγχωρείτε αλλά είναι αδύνατο κανείς να περιγράψει τη Θεσσαλονίκη μόνο με 5 λέξεις. Έχοντας ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχω να πω ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ταυτότητα και χαρακτήρα, έτοιμη να αγκαλιάσει όποιον θελήσει να την κάνει σπίτι του και θα έλεγα ότι αξίζει κάποιος να ζήσει στη Θεσσαλονίκη, γιατί η ζωή εδώ είναι πάνω από όλα ανθρώπινη. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας ευλογημένος τόπος, με ασυναγώνιστο φαγητό, κοντινές αποστάσεις, μια αύρα που κάνει όποιον έρχεται να μη θέλει να φύγει, αλλά κυρίως με καταπληκτικούς ανθρώπους .

3 Μου αρέσει