folder Κατηγορίες: Μάϊος
ΘΩΜΑΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ : Ο Δήμος είναι το σπίτι μας.
apantiseis.gr comment 0 Comments access_time 1 χρόνος ανάγνωσης

Πείτε μας λίγα λόγια για τη ζωή σας έως τώρα.Που μεγαλώσατε, για τις σπουδές σας και επαγγελματική σας δραστηριότητα.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και ζω στο Πανόραμα από το 1977. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με ανάμειξη στα κοινά και με συνεχή προσφορά στον συνάνθρωπο. Είμαι απόφοιτη της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης του τμήματος γερμανικής φιλολογίας του Α.Π.Θ., και έχω ασχοληθεί με τη φωτογραφία. Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας υφασμάτων, σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και στο γερμανικό πολιτικό ίδρυμα Heinrich Böll. Μιλάω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Αγαπώ τη θάλασσα, τη φωτογραφία, το θέατρο, την μαγειρική. Η προσφορά και ο εθελοντισμός αφορούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Η ενασχόληση μου με τα κοινά και τον άνθρωπο έχει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του με γνώμονα την αγάπη και με ειδική ευαισθησία στα παιδιά! Είμαι ενεργό μέλος εθελοντικής ομάδας (Εθελοντές Θεσσαλονίκης-Αγάπη χωρίς Σύνορα) με τεράστια παρουσία σε διάφορους τομείς και δράσεις που έχουν ως στόχο να βοηθήσουμε ιδρύματα, συλλόγους, οικογένειες, πρόσφυγες και άλλες ομάδες στο έργο τους. Δόκιμη εκπαιδεύτρια ΚΑΡΠΑ, μέλος της πολιτικής προστασίας Πανοράματος και του συλλόγου αποφοίτων της Γ.Σ.Θ.. Ο Κοσμάς, ο Αύγουστος, η Φαίδρα και οι φίλοι μας, είναι η δύναμη και η στήριξη μου.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις δημοτικές εκλογές. Είχατε ξανασχοληθεί με τα κοινά;

Ως ενεργός πολίτης πιστεύω πως είναι χρέος μου να συμμετέχω στην ζωή του τόπου μου με κάθε τρόπο. Να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα, να επιβραβεύω όσα θετικά συμβαίνουν, να παίρνω μέρος στην κοινωνική ζωή και στις εθελοντικές δράσεις. Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ με τις δημοτικές εκλογές, για να μπορέσουμε να αφυπνίσουμε τους πολίτες του Δήμου μας και να συμβάλλουμε σε μια ακόμα πιο ανθρώπινη καθημερινότητα. Στις εκλογές του 2015, έγκυος τότε 8 μηνών στον γιο μου κατέβηκα υποψήφια στην Β Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» και κατέλαβα την τρίτη θέση.

Πείτε μας τρία από τα σημαντικότερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και πως πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Δήμος μας έχει ήδη κάνει ένα πολύ μεγάλο έργο σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Για την επόμενη θητεία εφόσον ο κόσμος δώσει την εμπιστοσύνη του ακόμα μια φορά στον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη έχουν ήδη προγραμματιστεί μεγάλα και σημαντικά έργα με κορυφαίο το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο. Πιστεύω πως η καθημερινότητα των πολιτών μας μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με μικρές παρεμβάσεις καθώς και η ενεργοποίηση όλων των συμπολιτών μας σε δράσεις γύρω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο εάν εκλεγείτε?

Ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό σε ομάδες και συλλόγους. Στόχος μου είναι να γίνουν γνωστές κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας και όχι μόνο. Να γίνουμε πιο δραστήριοι όσον αφορά το κομμάτι του περιβάλλοντος, της οδικής συμπεριφοράς, της γνώσης γύρω από θέματα όπως η προσφορά μυελού των οστών, την πολιτική προστασία και άλλα. Να γνωρίσει ο πολίτης του Δήμου μας τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και να τον αναδείξουμε με τις κατάλληλες κινήσεις και σε τουριστικό επίπεδο.

Πείτε μας με πέντε λέξεις τι είναι για εσάς η Θεσσαλονίκη.

Δήμος είναι «το σπίτι» μας!

4 Μου αρέσει