folder Κατηγορίες: Ιούλιος
ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ: Με ισχυρή εντολή η ΝΔ θα ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου
apantiseis.gr comment 0 Comments access_time 1 χρόνος ανάγνωσης

Κυρία Παυλίδου λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου, ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Θεωρώ ότι με τις εκλογές αυτές κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης και μαζί τους μία περίοδος που χαρακτηρίστηκε από βαθειά εσωστρέφεια. Τώρα πιο ώριμοι και περισσότερο συνετοί, καλούμαστε να καταδικάσουμε τον λαϊκισμό και να υιοθετήσουμε μία ρεαλιστική αναπτυξιακή πολιτική. Η χώρα πρέπει να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη δημοκρατία, να κάνει βήματα στην εποχή ψηφιακής διακυβέρνησης και να αποκαταστήσει μια ειλικρινή επικοινωνία του πολιτικού κόσμου με τους πολίτες. Η αυτοδυναμία της ΝΔ και οι σωστές συνεργασίες των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων μπορούν να προσφέρουν στη χώρα την επιδιωκόμενη σταθερότητα και ανάπτυξη.

Πώς πήρατε την απόφαση να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στις εθνικές εκλογές σε μία περίοδο με έντονο το κλίμα της πόλωσης και γιατί επιλέξατε το κόμμα της ΝΔ;

Πιστεύω ότι είναι καθήκον όλων να είμαστε διαθέσιμοι στην πρώτη γραμμή όταν η πόλωση απειλεί το μέλλον της χώρας. Επέλεξα να συστρατευθώ με τη ΝΔ γιατί διαθέτει ένα απόλυτα ρεαλιστικό και σωστά επεξεργασμένο πρόγραμμα που συμβαδίζει με τις δικές μου απόψεις και ηθικές αξίες. Παράλληλα διέκρινα την ειλικρινή επικοινωνία με τον πολίτη αλλά και μία ρητορική ήπιων τόνων από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συμβαδίζει με την προσωπική μου αισθητική. Ήταν πρωτόγνωρο για την πολιτική ζωή του τόπου να ακούς επιχειρήματα και έναν πολιτικό λόγο που εστιάζει στη δημιουργικότητα των πολιτών για ανάπτυξη και δημοκρατία και όχι τη συνήθη παροχολογία. Όλα αυτά εκτιμώ ότι καλύπτουν τις ανάγκες ενός ευρέως φάσματος ψηφοφόρων του κέντρου και δημιουργούν τα εχέγγυα για μια πλατιά συσπείρωση πολλών κοινωνικών ομάδων στο στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης. Η ΝΔ, αν λάβει στις εκλογές ισχυρή λαϊκή εντολή, θα έχει την ευκαιρία να ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου, με εντυπωσιακή εξέλιξη στην οικονομία και τους κοινωνικούς θεσμούς.

Τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών. Εσείς ως καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής και μάλιστα ως άτομο που έχει εκφρασθεί επανειλημμένα για το θέμα της μεταρρύθμισης των πανεπιστημίων, ποιά μέτρα πιστεύετε ότι πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας;

Είναι σαφέστατη η πολιτική βούληση της ΝΔ να καταργήσει την αναχρονιστική νομοθεσία περί «ασύλου» και να προτείνει ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που θα εξοστρακίσει την παραβατικότητα και ανομία από τους χώρους των πανεπιστημίων. Επιπλέον, απαιτείται η ετοιμασία ενός καλοσχεδιασμένου επιχειρησιακού προγράμματος με συνεργασία της κυβέρνησης, της αστυνομίας, των πρυτανικών αρχών και όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας που επιθυμεί την ασφάλεια και ηρεμία στο χώρο εργασίας της, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυτά, που δυστυχώς έχουν αποκτήσει βαθιές ρίζες στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας είναι η ανεργία στους νέους ανθρώπους. Αποτέλεσμα είναι αρκετοί νέοι επιστήμονες να έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Με ποιό τρόπο πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επιστροφή αυτών των παιδιών και -κυρίως- να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας;

Οι γνώσεις των αποφοίτων μας θα πρέπει να τους δίνουν τη δυνατότητα να εργάζονται στον τόπο τους. Η σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με τις ανάγκες της επαγγελματικής αγοράς είναι μονόδρομος για τη χώρα και έχουμε καθυστερήσει πολύ. Η προσέλκυση επενδύσεων θα πρέπει να αποτελέσει πρώτιστο στόχο της νέας κυβέρνησης για την δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, με ένα σωστό φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο βεβαίως. Επίσης, η λειτουργία ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα μας βοηθήσει να συγκρατήσουμε επιστήμονες στη χώρα μας. Είναι κρίμα που ακόμη σπουδάζει μεγάλο ποσοστό της νεολαίας μας στο εξωτερικό ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε χώρα υποδοχής φοιτητών, ιδίως στις ανθρωπιστικές σπουδές.

Γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν να ψηφίσουν τη Νιόβη Παυλίδου;

Η αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε συνδυασμό με την σταθερή συμμετοχή στα κοινά είναι κριτήρια που μπορούν να οδηγήσουν τον ψηφοφόρο στην επιλογή ενός υποψήφιου για θέσεις ευθύνης. Σήμερα βρίσκουμε εύκολα πληροφορίες για την πορεία ζωής του καθενός μας και αυτό πρέπει να πράξουν οι πολίτες πριν φθάσουν στις κάλπες.

3 Μου αρέσει


Προηγούμενο Επόμενο